Afgelopen half jaar heb ik mijn verdiepende stage van het derde leerjaar gelopen bij conStabiel. Een jong en energiek bedrijf dat in het afgelopen jaar flink is gegroeid. Het is een veelzijdig bedrijf met veel verschillende specialiteiten in de bouwtechniek en de constructie.

Voor mij dus een goed leerbedrijf omdat ik in beiden richtingen geïnteresseerd ben. Tijdens mijn stage heb ik de werkzaamheden voor zowel bouwtechniek als constructie mogen ervaren. Ik heb mogen modelleren, berekeningen maken, meegegaan op afspraken voor verbouwingen en een paar keer meegelopen bij een schade expertise. Als eindopdracht heb ik een woning volledig uitgewerkt van het bouwkundig ontwerp tot het indienen van alle stukken voor de omgevingsvergunning.

Tijdens deze stage ben ik er achter gekomen dat ik graag door wil met beiden richtingen en mij hier verder in wil ontwikkelen. Gelukkig heb ik van conStabiel de kans gekregen om mij hier verder in te ontwikkelen door naast mijn studie hier te blijven werken.

Ik wil conStabiel bedanken voor de leerzame en leuke stage. Ik heb mij vanaf dag een op mijn plek gevoeld en heb ook geleerd dat je met een goede werksfeer een hele hoop kunt bereiken.

Annick Borkus

stagiaire | 02-2017 / 07-2017 , Hogeschool Arnhem Nijmegen

Van februari t/m juli ’16 heb ik mogen werken en leren als de eerste stagiair bij conStabiel. Tijdens deze stage heb ik deel uit mogen maken van alle facetten binnen het bedrijf. Een zeer leuke en leerzame stage binnen een jong en gemotiveerd bedrijf.

Voor conStabiel was ik eerste stagiair binnen het bedrijf. Ondanks dat heb ik me vanaf het begin erg gewaardeerd gevoeld en heb ik meteen mee kunnen draaien binnen het bedrijf. Waar ik tijdens mijn werkzaamheden vast liep stonden al mijn collega’s meteen klaar om mij te helpen en het nodige bij te leren.

Tijdens de stageperiode die in totaal 20 weken duurde heb ik me bezig gehouden met zowel het 3D Revit tekenen, het maken van statische berekening en de bouwbesluit toetsing. Met als eindopdracht dat ik volledige zelfstandig een totale woning mocht uitwerken. Met hierbij onderdelen zoals het maken van een voorontwerp, definitief ontwerp, details, statische berekening, bouwbesluit toetsing en de vergunningsaanvraag.

Aan het eind van de stageperiode heb ik als afsluiting een eindpresentatie gehouden voor alle collega’s ook heb ik natuurlijk getrakteerd op de traditionele warme jongens voor iedereen. Na de stageperiode zal ik nog niet direct afscheid nemen, zo zal ik zeker tot eind van het jaar in dienst blijven op basis van een 0 uren contract.

Als laatste wil natuurlijk iedereen binnen conStabiel bedankt voor deze leuke en leerzame stageperiode.

Jurgen Spijkers

stagiaire | 02-2016 / 07-2016 , Hogeschool Arnhem Nijmegen

Mijn naam is Berrin Tunç, ik studeer bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op dit moment zit ik in mijn tweede leerjaar. Afgelopen tien weken heb ik stage gelopen bij conStabiel.

De richting die me al vanaf dag één aansprak, was de constructie. Met maar weinig ervaring heb ik van conStabiel de kans gekregen om mezelf hierin te verdiepen. Zo heb ik geleerd wat een constructeur nou precies doet en heb ik projecten uitgevoerd die me zeker een voorsprong zullen geven tijdens mijn studie.

conStabiel geeft advies waarin alle aspecten van de bouw zijn meegenomen zoals constructief en bouwkundig advies, Total engineering en haalbaarheidsonderzoeken. Dus is het ook een perfect bedrijf om erachter te komen wat het beste bij je zou passen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik definitief de kant van de constructie op zal gaan.

Ik wil conStabiel bedanken voor een leerzame stageperiode, ik werd erg betrokken bij het bedrijf en kon elk moment terecht met vragen.

Berrin Tunҫ

stagiaire | 09-2016 / 11-2016 , Hogeschool Arnhem Nijmegen